elCastell.org

Opinión Política

LO QUE EL GOBIERNO NO TE CUENTA

 

En los últimos meses son muchos los vecinos que nos han trasladado sus preocupaciones por el futuro sanitario de Castelldefels. Desde hace mucho tiempo, poco se ha avanzado en relación al tercer ambulatorio, especialmente, porque el cambio de ubicación que ha decidido el gobierno local hizo que se tuviera que volver a empezar de cero con la Generalitat.

Ahora, con la nueva ubicación decidida los interrogantes se centran en conocer que servicios médicos se piensan desarrollar allí, y cómo afectará a los otros dos centros de salud de los que dispone la ciudad. Un nuevo ambulatorio no debe ser simplemente construir un nuevo edificio, sino que debemos de trabajar para ampliar el número de personas que puedan prestar atención sanitaria, es decir, más médicos, más personal de enfermería, y también, especialidades médicas que a día de hoy no se prestan en Castelldefels, y nos obligan a todos a tener que desplazarnos a otras poblaciones vecinas.

Desde el grupo popular tenemos claro que hay que luchar intensamente para conseguir ese nuevo centro y el personal necesario, para que podamos suplir las grandes carencias que Castelldefels tiene. No podemos compartir que se resientan servicios como el de pediatría, o que se dé prioridad a la drogodependencia en lugar de otras especialidades médicas como dermatología, trauma, ginecología, urología o cirugía, entre otras, que afectan de manera más transversal a toda la ciudadanía. Todas las especialidades son importantes y debemos abordarlas. Pero a la hora de traer determinados servicios a Castelldefels, nuestras prioridades son distintas a las del gobierno municipal.

Por otro lado, recientemente, hemos conocido una noticia que desde el gobierno de Castelldefels se ha tratado de no dar publicidad y esconder a los vecinos. Y es que el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña ha confirmado la anulación del acuerdo del Pleno de este Ayuntamiento donde PSC, Movem-Podemos, CIU y ERC votaron inscribir a Castelldefels como ciudad a favor de la independencia. Era un acuerdo entre los partidos del gobierno que a cambio de que PSC y Movem tuviesen dos años cada uno la alcaldía, ellos apoyarían a los partidos separatistas en su propósito de situar a la ciudad en la órbita independentista. Afortunadamente, los tribunales nos han dado la razón, y es por ello, que el gobierno de Castelldefels trata de ocultarlo.


UN PLA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL PER A TOTHOM

 

Ja està en marxa el procés participatiu del nou Pla d'Actuació Municipal! El document que marcarà les línies prioritàries que ha de seguir Castelldefels per continuar creixent en els propers anys. Des del Grup Socialista i, per tant, des de l'Equip de Govern, volem que tots els agents que participen del dia a dia de la ciutat participin en l'elaboració del document: El conjunt de forces polítiques, el teixit associatiu, entitats, veïns i veïnes de tots els barris.

Un procés participatiu que ja vam posar en marxa en l'anterior mandat, i que ens ha permès que Govern i ciutadania compartim un projecte de ciutat des de fa quatre anys. Ara, és moment de mirar a l'horitzó i establir les bases del Castelldefels que ens agradaria gaudir a l'any 2030, però també amb l'atenció posada en el futur més immediat. Sempre amb les persones com a protagonistes.

Volem continuar creixent com a ciutat de coneixement i oportunitats. Un municipi que aposta per la sostenibilitat, la seguretat, la neteja i la innovació. Un Castelldefels que pensa en el futur dels nostres fills és una ciutat que defensa els drets fonamentals de les persones. Per aquest motiu, des del primer dia estem treballant en la possibilitat de crear més habitatge social, amb un nou pla per crear lloguer assequible al carrer Pietat.

Castelldefels ha de créixer al ritme de les grans ciutats. Volem fer un nou pas endavant com a ciutat de referència millorant la connexió amb el nostre entorn. En aquest 2020 agafarà forma la nova C-245. Una actuació comarcal que permetrà renovar la via principal de Castelldefels, millorant la connexió amb els municipis del nostre voltant, i impulsant tant el sector comercial com la mobilitat sostenible.

La lluita contra l'atur, la projecció internacional de Castelldefels, actuacions per potenciar el comerç i el turisme, el manteniment de les nostres platges, la protecció del mediambient, la millora de les instal·lacions esportives. Són algunes de les prioritats que hem d'impulsar entre tots i totes. Ens veiem al procés participatiu del nou Pla d'Actuació Municipal. Fem realitat un Castelldefels per a tothom! 


GLÒRIA? SE'N DIU CANVI CLIMÂTIC

 

Castelldefels està construïda sobre el que eren aiguamolls. A l'avinguda Màlaga sempre hi ha hagut un senyal que alerta els cotxes del perill de circular quan hi ha aigua acumulada. I és que Castelldefels té forma de banyera i s'inunda amb facilitat. Des de fa molts anys, s'han fet inversions en clavegueram i infraestructures per canalitzar l'aigua, però està clar que les inversions pendents de la Generalitat són més necessàries que mai. Sobretot, tenint en compte que amb el canvi climàtic aquests episodis seran cada cop més freqüents.

La platja ha patit especialment els sotracs del temporal. Per això reconforta veure com la ciutadania s'ha organitzat per netejar-la, donant exemple un cop més. D'altra banda, hem vist que l'Olla del Rei ha funcionat per contenir l'aigua dels barris propers, però ha viscut un episodi de contaminació per aigües residuals que ens obliga a exigir un cop més les inversions necessàries per garantir el seu bon estat.

A banda de vetllar per la protecció de l'Olla del Rei, hi ha tota una sèrie d'actuacions que des de les ciutats podem impulsar per fer front al canvi climàtic. Per exemple, amb l'objectiu de millorar la recollida selectiva, hem renovat els contenidors organitzant-los en illes ecològiques, hem implantat les minideixalleries i hem impulsat la recollida porta a porta comercial. També hem fet una aposta per la reducció de les emissions de CO2, amb iniciatives com les línies d'autobús exprés o la futura transformació de l'Avinguda Constitució, que comptarà amb un nou carril bus i un altre per a bicicletes.

La reducció de la despesa energètica és una altra de les potes d'aquesta lluita. Per tal d'aconseguir-ho, hem iniciat el canvi de tot l'enllumenat de la ciutat per LEDs i estem consolidant l'Oficina d'Eficiència Energètica, que assessora a les famílies perquè no gastin en la seva factura del llum més del que necessiten.

La lluita contra el canvi climàtic és un repte col·lectiu i una de les polítiques més participatives que existeixen. Només si anem tots a una, ciutadania i institucions, aconseguirem donar-li la volta a la situació. Encara hi som a temps! 


GLÒRIA I CASTELLDEFELS: REPENSAR LA CIUTAT DAVANT DEL CANVI CLIMÀTIC

 

La nostra ciutat, edificada en bona part en aiguamolls dessecats i terrenys guanyats al mar, és un exemple de mala gestió urbanística del territori: en 6 dècades, la nostra població s'ha multiplicat per més de 16. Ara, cal sumar-hi els efectes del canvi climàtic: des del passat mes d'agost ja portem tres episodis d'excepcionalitat meteorològica. El darrer, el temporal Gloria.

Es fa imperatiu repensar Castelldefels, però també el Delta Marítim. Cal reordenar urbanísticament  el conjunt de l'Olla del Rei i donar-li un tractament de “parc fluvial” per tal que integri de forma sostenible, els equipaments universitaris i d'investigació amb un espai ric de biodiversitat. Alhora, cal limitar les amenaces per al territori d'una possible ampliació de l'aeroport, un creixement urbanístic desequilibrat o una mala gestió de l'abocador del Garraf.

En el cas dels connectors biològics entre el Parc Natural del Garraf i el Delta, cal vetllar per la seva millora i supervivència. En el cas de la Vall de Ca n'Aymerich, hem de reclamar a l'AMB una intervenció en el nus C31, C32 i via fèrria, que permeti la relació entre platja i Garraf. En el cas de la riera de Canyars, on el desenvolupament del PDU del Parc Agrari del Delta del Llobregat consolida la forta pressió urbanística, la seva funció de corredor queda en qüestió amb el desenvolupament del Pla de Ponent i dels Joncs, que provocarà el continu urbà de Cornellà a Castelldefels.

El Delta del Llobregat sempre serà objecte de les temptacions d'urbanització, sigui per projectes com EuroVegas, o per infraestructures logístiques, viàries o residencials. Davant d'aquest escenari de vulnerabilitat, seguirem treballant per una acció coordinada entre les diferents institucions del país i ens mantenim atents en la defensa del territori.

Finalment, el nostre agraïment als equips d'emergències de les diferents àrees de l'Ajuntament, protecció civil, policia local i empreses municipals per la seva dedicació personal i professional en aquesta crisi climàtica que contrasta amb la gestió nefasta que n'ha fet ENDESA.


¿POR QUÉ NOS SUBEN LOS IMPUESTOS?

 

Ya es un hecho, impuestos y tasas, como el IBI, suben para los vecinos de Castelldefels. Pagaremos más por aparcar en la zona azul, por realizar reformas en nuestros hogares o establecimientos, son subidas que nos repercuten a todos.

A los partidos de izquierdas que forman nuestro gobierno municipal en campaña siempre se les ha llenado la boca con aquello de “subiremos impuestos a los ricos”, de repente parece que cualquier vecino que tenga una vivienda, o que quiera reformar la misma, se ha convertido en “rico”. Igual cualquier comerciante que para mantener la viabilidad de su negocio pretenda actualizarlo.

A pesar de que Ciutadans Castelldefels votó en contra de estas subidas, y de que se pidieron explicaciones respecto de la necesidad de las mismas, la única respuesta recibida fue que la renta per cápita del conjunto de la población era elevada. Todos sabemos qué rentas influyen en que la media de la población sea muy elevada, pero las grandes fortunas que residen en nuestro municipio no van a ayudar a que la ciudadanía tenga que afrontar subidas que sin duda perjudican tanto a las economías familiares como a los pequeños comerciantes y hosteleros.

Y a estas alturas todos nos preguntamos “¿A dónde van a ir a parar estos incrementos?”, pues muy lamentablemente no repercutirán en el bienestar o en la mejora de Castelldefels, irán destinados a campañas publicitarias, a promoción del equipo de gobierno y a pagar el sueldo del gran número de asesores políticos que los partidos en al frente de nuestro Ayuntamiento consideran necesarios.

Las desigualdades son inevitables pero es obligación del gobierno municipal no perjudicar a la inmensa mayoría de ciudadanos a los que sí, de verdad, les perjudica ver como los impuestos y tasas que pagan a su Ayuntamiento suben por encima de lo que lo hacen sus sueldos.

No podemos apoyar una medida tan innecesaria y perjudicial. Desde Ciudadanos Castelldefels seguiremos insistiendo en que hay que gobernar para todos, y eso supone no perjudicar a la mayoría de la población


PACIFIQUEM LA C-31

 

Com ja vam indicar en el programa electoral amb el qual Junts Per Castelldefels es presentava a les eleccions municipals, una de les nostres prioritats era la d'unir la ciutat territorialment. Avui, la ciutat presenta una clara divisió física però també psicològica. Tres són les vies que divideixen el nostre municipi: les vies del tren, la C31 i la C32.

Aquesta autovia C-31 és una herència que fractura Castelldefels i actua com a barrera urbanística, i per això proposem que es transformi en una via de comunicació amable i, al mateix temps, permeable, per facilitar la comunicació entre els barris ara separats per l'autopista.

Tot i ser una petició ja antiga cal posar fil a l'agulla. De moment hem començat l'any amb una reducció de la velocitat al seu pas per Castelldefels. Cal avançar amb converses per arribar a reduir els carrils d'ambdós sentits de circulació. I en un futur poder cosir els barris de la platja amb els de Can Bou, Marisol, Gran Via Mar.

La contaminació mata. I és 30 vegades més mortífera que els accidents de trànsit. Aquest és el missatge de Greenpeace en el qual posa xifres: l'any 2018 hi va haver 1.180 morts a les carreteres espanyoles i 38.600 víctimes prematures a causa de la contaminació.

Imaginem-nos un gran corredor verd, un passeig que flueixi entre poble i platja. Aquestes són les transformacions que Castelldefels necessita per fer una ciutat molt més amable amb els seus ciutadans. Amb més espais verds i sobretot amb molt menys soroll i fum. 


↑ subir
©
El Castell Digital - Ayuntamiento de Castelldefels
Plaza de la Iglesia, 1 - 08860 Castelldefels
Teléfono: 93 665 11 50